Schoolbrengdeal geslaagd!

Honderden mensen hebben meegedaan aan de 3x3 Schoolbrengdeal 2014 van Ga3.0. In 3 weken hebben ruim 400 ouders hun kind 3x lopend of fietsend naar school gebracht. Met deze actie wilden we werkende ouders uit regio Haaglanden uitdagen 3x een alternatief voor autorijden in de spits uit te proberen.

De rol van ouders

Het doel van de Schoolbrengdeal: verkeersveiligheid onder de aandacht brengen. Belangrijk rondom je huis, maar óók rondom school. Vaak is het voor ouders een gewoonte geworden om hun kinderen voor het werk met de auto naar school te brengen. Om hen te laten ervaren dat het ook anders kan, koppelde Bereikbaar Haaglanden dit jaar de 3x3 Schoolbrengdeal aan de bekende Schoolbrengdag. Het was een erg succesvolle actie! In totaal zijn er 426 deals gesloten. Onder de deelnemers zijn 9 kinderfietsen verloot.
De winnaars van de fietsen zijn: Anoek Heerings uit Rijswijk, Britt Hijman uit Den Hoorn/Midden-Delfland, Bobbi-Lee uit Voorburg, Mika Quentin uit Zoetermeer, Sanne de Cuijper uit Delft, Nathan Bauruelle uit Ypenburg/Den Haag, Teun van der Voort, Lisanne Westhoff uit Maasdijk en Nico Herman uit Delfgauw.
Tussen 27 oktober en 7 november werden de fietsen feestelijk uitgereikt, in vrijwel alle gevallen door de wethouder van de betreffende gemeente. Een mooie stimulans om te blijven fietsen!

De rol van werkgevers

Astrid Homan, Mobiliteitsmakelaar Haaglanden, benadrukt dat niet alleen ouders, maar ook werkgevers een rol spelen. “Het is belangrijk dat werkgevers oog hebben voor het belang van deze actie. Zij maken het mogelijk dat hun werknemers naar het werk fietsen en dat daar fietsvoorzieningen zijn. Het is goed als werknemers dat weten en gestimuleerd worden om hun kind(eren) lopend of fietsend naar school te brengen.”