E-bike actie: groot succes!

Op een E-bike fiets je stukken lichter, sta je niet in de file en ben je lekker op tijd op je werk. Dat moet je een keer ervaren! Daarom was één van de eerste acties van Ga3.0: probeer gratis 2 weken een E-bike. Gedurende een half jaar kregen werknemers die wonen of werken in regio Haaglanden de kans om 2 weken lang kosteloos een E-bike te testen. Dé manier om te zien of het een alternatief is voor de auto.

175 E-bikers

Al 8 weken na de start van de actie, eind juli 2014, waren alle E-bikes voor de volledige looptijd van de actie gereserveerd. Maar liefst 175 werknemers uit de regio Haaglanden, Leiden of Alphen aan de Rijn hebben 2 weken lang een E-bike thuis gehad. Uit de enquête bleek dat zij er gemiddeld 10 dagen op rondreden en per dag zo’n 15,5 kilometer mee aflegden. Dat waren deels woon-werkkilometers, maar ook andere ritten.

E-bike kopen?

De actie is enorm positief ontvangen door 96% van de deelnemers. ‘Deze testweken hebben ertoe geleid dat ik mijn bedrijf uiteindelijk kon overtuigen met het fietsplan mee te doen en morgen ga ik mijn nieuwe E-bike ophalen.’ Maar liefst 61% is zo enthousiast over de E-bike, dat ze overwegen er eentje aan te schaffen.