Op de fiets werkt 3x beter

Hoe meer medewerkers fietsen, hoe fitter uw bedrijf. Want fietsers hebben een lager ziekteverzuim en zijn bovendien goedkoper én duurzamer. Hoe vaker we de auto laten staan, hoe beter de bereikbaarheid van onze regio. En dus ook van uw bedrijf!

1. Check je fietsbeleid

De eerste stap is een check van het fietsbeleid. Daarmee krijgt u inzicht in de mogelijkheden om het fietsen te stimuleren. Nadat deze check is uitgevoerd, gaat u verder aan de slag. Dan zijn er nog twee slimme fietsacties om mee aan de slag te gaan. Kies de beste actie voor uw medewerkers en bied ze aan.

2. E-bike pool

De beste manier om automobilisten op de fiets te krijgen, is ze laten ervaren hoe fijn het is om slim te reizen. Niet meer in de file staan en altijd een parkeerplaats? Dat kan met een e-bike! Daarom zet Bereikbaar Haaglanden gedurende drie maanden e-bikes neer bij uw organisatie. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte zijn er 2 of 3 e-bikes om te testen.

Bereikbaar Haaglanden en Rijnland werkt voor deze actie samen met De Boom en het Meer. Lees hier de volledige voorwaarden voor deze actievoorwaarden.

Het enige wat u als werkgever hoeft te doen, is het promoten van deze fietsen onder de  werknemers die nu met de auto reizen. Verder zijn er voor de organisatie geen kosten aan verbonden. Naast het plaatsen van de e-bikes wordt alles geregeld: de verzekering, het reserveringssysteem, pech-onderweg-hulp, fietstassen, extra slot, helpdesk, etc. 

3. Haal je fiets uit de schuur!

Deze sympathieke actie is bedoeld voor alle werknemers die fietsend naar het werk kunnen. Hebben ze al een tijdje niet gefietst en staat de fiets in de schuur? Rammelt de fiets een beetje en fietst deze niet (meer) zo comfortabel? Daar gaan we wat aan doen!

Er komt een fietsenmaker langs bij de deelnemende organisaties. Deze fietsenmaker voert een apk uit voor de fiets. Hij checkt de banden, smeert de ketting en loopt de fiets na. Moet er meer gebeuren? Dan krijgt de werknemer een advies hierover.

De actie ‘Haal je fiets uit de schuur’ vindt plaats bij de werkgever op locatie. We stemmen van tevoren af wanneer de fietsenmaker langs komt, zodat alle medewerkers op tijd geïnformeerd worden. De werknemer neemt zelf de fiets mee naar het werk.

Op de fiets werkt 3x beter: lekker fit, lekker duurzaam en geen files! Wilt u als werkgever meedoen aan deze acties? Neem dan contact op met Roel Lenoir, fietspromotor, via fiets@bereikbaarhaaglanden.nl.