MobiliteitsAward Haaglanden 2014-2015

Wie heeft gewonnen?

De uitdaging was: heb jij een geweldig idee om anders en slimmer te gaan reizen in de spits? De prijs: een budget van maximaal € 15.000 om het winnende idee uit te voeren. Een deskundige jury heeft uit de inzendingen de drie beste ideeën gekozen. Daaruit is door werkgevers, partners van Bereikbaar Haaglanden, de winnaar gekozen van de MobiliteitsAward 2014-2015: Dabi Ahmed van ROC Mondriaan!

Fiets centraal zetten

Het idee van Dabi Ahmed draait om een pakket van fietsmaatregelen. Bij het ROC Mondriaan kiezen medewerkers vaak voor de auto terwijl de fiets een goed alternatief zou zijn. Zij wil de fiets centraal zetten in de organisatie, fietsers extra belonen en deelfietsen inzetten voor zakelijke afspraken. Dat scheelt veel autokilometers en draagt bij aan de conditie van de medewerkers. Bovendien geeft de ROC-staf zo het goede voorbeeld aan de toekomstige generatie werknemers.

Idee in de praktijk

Een team van deskundigen op het gebied van slim werken en slim reizen zal Dabi Ahmed ondersteunen bij de realisatie. Ze is erg blij met de MobiliteitsAward: “Dit geeft mij de kans om mijn idee ook echt uit te voeren. Ik weet zeker dat ook mijn collega’s hiermee erg blij zijn.”
De twee andere genomineerden, Remco Hekker en Sharon de Palm (beiden KPN) krijgen ook ondersteuning voor hun idee. Het idee van Sharon (virtueel koffiedrinken) is al een nieuw Ga3.0 project geworden. Met Remco kijken we hoe zijn idee voor slim parkeren in combinatie met HNW vorm kan krijgen.

Wat zijn de criteria?

De MobiliteitsAward is een prijs die tweejaarlijks wordt uitgereikt. Dit jaar werden niet werkgevers maar werknemers uitgedaagd om goede ideeën te bedenken om creatiever te reizen. De ideeën voor de MobiliteitsAward worden beoordeeld op praktische haalbaarheid, de mate waarin slim werken en reizen wordt bevorderd en of collega’s kunnen profiteren. De MobiliteitsAward is onderdeel van Ga 3.0!

Winnaar MobiliteitsAward Haaglanden 2014-2015