Deelfietsen Bio Science Park, Leiden

Het is niet meer mogelijk de deelfietsen te huren. Vanaf 1 december 2018 is de gemeente Leiden gestopt met de pilot deelfietsen op het Leiden Bio Science Park. Uit de evaluatie blijkt dat de fiets minder gebruikt wordt dan van tevoren verwacht.

Kom je met het openbaar vervoer naar het Bio Science Park in Leiden? Dan is lopen naar je werk of opleiding soms net te ver. Daarom staan er nu 125 deelfietsen op verschillende plekken in het park en bij het Centraal Station van Leiden. De fietsen zijn herkenbaar aan de opvallende rode kleur. 

Voordelen van de deelfiets:

  • Nu nog gemakkelijker met het ov reizen, want de ‘last mile’ is geregeld. 
  • Vermindering van het aantal autoritten en dus van files. Ook reductie van Co2 uitstoot.
  • Het delen van fietsen vermindert het aantal fietsen in de soms overvolle stallingen.

Hoe werkt het?

De rode Hello Bike deelfiets is te huur via een app. Het tarief voor de Hello-Bike is 1 euro per uur met een maximum van 4 euro tot 12 uur, en 6 euro tot 24 uur. Ook zijn voordelige bedrijfsabonnementen  beschikbaar.De fietsen staan bij het station zowel in een dropzone aan de Bargelaan, als op een twee plekken in bestaande stallingen. De deelfietsen kunnen worden ingeleverd bij speciale dropzones op het park en het station. Deze punten zijn uitstekend vindbaar via de app en via herkenbaar aan de rond de parkingspot geplaatste logo’s van Hello-Bike in de grond.

 Na het plaatsen van de fiets in een dropzone, zet je de fiets via de app op slot en stopt de teller.Heb je interesse in de deelfiets op het Bio Science Park? Download nu de app