Science Park Zuid beweegt

Switch to English

Het Science Park Zuid in Delft wil graag goed bereikbaar zijn en dit vraagt om slimme en duurzame mobiliteit. Daarom bieden we de mogelijkheid om met allerlei soorten vervoer naar het werk te komen. Er zijn deelfietsen, een carpoolapp, gebundelde, actuele en lokale verkeersinformatie en er staan bij elke werkgever een paar elektrische fietsen om een week lang uit te proberen in het woonwerk-verkeer. Kortom: voor elk wat wils! Kijk hieronder bij de verschillende vervoermiddelen welke bij jou past, zodat ook jij minder vaak in de file staat: Het Science Park Zuid beweegt!

Voor ieder wat wils..

Hieronder een korte toelichting op de verschillende opties die we je bieden voor slim vervoer.

Staat er wel file?

Is er eigenlijk altijd file als jij weg wilt van kantoor? We laten je graag zien of het druk is of niet. Het zou jammer zijn als je wegrijdt en direct aansluit in de file. We hebben daarom beelden van het kruispunt naar de snelweg gecombineerd met de verkeersdrukte in de directe omgeving en actuele vertrektijden van het openbaar vervoer. Zo weet je precies hoe druk het is en of het misschien een goed idee is om een kwartiertje later te vertrekken of om ander vervoer te kiezen. Alle informatie staat op 1 plek bij elkaar. 

Carpoolapp

Je wilt graag met de auto naar het werk? Waarom zou je alleen of zelf rijden? Ga carpoolen. Dat is goedkoop, duurzaam, scheelt veel files en vertragingen en ook nog gezellig. Je kunt carpoolen met collega’s maar ook met mensen van de andere organisaties op het park. De carpoolapp helpt je met het vinden van je mede-carpooler en maakt het mogelijk goede afspraken te maken met elkaar zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Fietsen om te delen

Vanaf maart 2017 zijn er in Delft deelfietsen van Mobike. Ze staan op verschillende plaatsen op het Science Park Zuid en bij de twee Delftse treinstations, maar je kunt ze ook op andere plekken in Delft tegenkomen. Deze opvallende fietsen met oranje wielen pak je als je vervoer wilt van of naar het station of bijvoorbeeld als je naar een klant dichtbij wilt. Het zijn niet zomaar fietsen maar, zoals je kunt verwachten op het Science Park Zuid, innovatieve, slimme fietsen. Zo heb je geen sleutel nodig maar open je de fiets met je smartphone. Superleuk en ook nog eens gemakkelijk!

De e-bikepool bij de werkgever

Ga je met de auto naar het werk? Probeer eens een e-bike als alternatief. Ervaar hoe het is om voortaan op zo’n snelle fiets naar je werk te gaan zonder dat je moe wordt. Met de e-bike heb je geen files, altijd het gevoel dat je wind mee hebt en altijd een parkeerplaats! En niet te vergeten: je wordt er fitter van. Wist je dat je ook minder vaak ziek bent als je met de fiets naar je werk gaat? Probeer nu een week lang een e-bike. Ze staan vanaf 26 februari een aantal weken bij jouw werkgever in de fietsenstalling voor je klaar. Kijk op je eigen intranet en reserveer er een.

Meedoen?

Je hebt nu het overzicht van de verschillende acties waarmee je slimmer vervoer naar en van je werk kunt uitproberen. Je kunt direct van start. Wij willen dan graag weten wat jouw ervaringen zijn. 
Schrijf je in als deelnemer en geef daarmee aan dat we je mogen vragen naar je ervaringen.
Deelnemers maken kans op leuke prijzen. Dus schrijf je snel in als deelnemer.


Ja, ik doe mee!