Op de fiets werkt 3x beter

Hoe meer medewerkers fietsen, hoe fitter uw bedrijf. Want fietsers hebben een lager ziekteverzuim en zijn bovendien goedkoper én duurzamer. Hoe vaker we de auto laten staan, hoe beter de bereikbaarheid van onze regio. En dus ook van uw bedrijf!

De eerste stap is een check van het fietsbeleid. Daarmee krijgt u inzicht in de mogelijkheden om het fietsen te stimuleren. Nadat deze check is uitgevoerd, kunt u aan de slag. Om u dan verder op weg te helpen, hebben we ook nog 3 slimme fietsacties. Kies de beste actie voor de medewerkers of bied ze alle drie aan.

1. E-bike pool

De beste manier om automobilisten op de fiets te krijgen, is ze laten ervaren hoe fijn het is om slim te reizen. Niet meer in de file staan en altijd een parkeerplaats? Dat kan met een e-bike! Daarom zet Bereikbaar Haaglanden gedurende drie maanden e-bikes neer bij uw organisatie. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte zijn er 2 of 3 e-bikes om te testen.

Het enige wat u als werkgever hoeft te doen, is het promoten van deze fietsen onder de  werknemers die nu met de auto reizen. Verder zijn er voor de organisatie geen kosten aan verbonden. Naast het plaatsen van de e-bikes wordt alles geregeld: de verzekering, het reserveringssysteem, pech-onderweg-hulp, fietstassen, extra slot, helpdesk, etc. 

2. Haal je fiets uit de schuur!

Deze sympathieke actie is bedoeld voor alle werknemers die fietsend naar het werk kunnen. Hebben ze al een tijdje niet gefietst en staat de fiets in de schuur? Rammelt de fiets een beetje en fietst deze niet (meer) zo comfortabel? Daar gaan we wat aan doen!

Er komt een fietsenmaker langs bij de deelnemende organisaties. Deze fietsenmaker voert een apk uit voor de fiets. Hij checkt de banden, smeert de ketting en loopt de fiets na. Moet er meer gebeuren? Dan krijgt de werknemer een advies hierover.

De actie ‘Haal je fiets uit de schuur’ vindt plaats bij de werkgever op locatie. We stemmen van tevoren af wanneer de fietsenmaker langs komt, zodat alle medewerkers op tijd geïnformeerd worden. De werknemer neemt zelf de fiets mee naar het werk.

3. Op de fiets werkt (3x) beter: fietsen voor het goede doel.

Alle medewerkers die (voortaan) op de fiets naar het werk komen, kunnen fietsend meesparen voor het goede doel. Met de actie ‘Op de fiets werkt (3x) beter’ fietsen we dit jaar voor een nieuwe fietsriksja voor het project FietsenAlleJaren.nl.

Om mee te doen aan de actie, downloaden medewerkers de app ‘Toury Fietsgame’. Het kost verder niets! Met de app zien ze hoeveel calorieën ze verbranden, hoeveel kilometer ze fietst en hoe ze het ervan afbrengen in vergelijking met anderen. Goed voor een gezonde competitie van de werknemers onderling!

Meedoen?

Op de fiets werkt 3x beter: lekker fit, lekker duurzaam en geen files! Wilt u als werkgever meedoen aan deze acties? Neem dan contact op met Roel Lenoir, fietspromotor, via fiets@bereikbaarhaaglanden.nl.